UE ar putea reglementa criptovalutele

UE ar putea reglementa criptovalutele

UE ar putea reglementa Bitcoin. Uniunea Europenă este pregătită să reglementeze cripto-monedere, dacă risicurile din acest sector nu sînt abordate la nivel global, a declarat, luni, șefului seviciului financiar al blocului comunitar.


Potrivit Reuters, mania investițiilor globale în Bitcon și alte monede virtuale în 2017 a cunoscut salutiri sălbatice în evaluările lor, ceea ce a dus la creșterea averilor unor oameni și falimentarea altora.


”Aceasta este un fenomen global și este important că este urmărit la nivel internațional la nivel global. Nu excludem posibilitatea să reglementăm cripto-monedele la nivelul Uniunii Europene dacă vedem, de exemplu, că apar riscuri, dacă la nivel global nu apar răspunsuri”, a declarat vice-președintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis.


Domobrovskis a rostit aceste, după ce a participat la o întîlnire ținută la cu membrii Banca Centrale Europeane, reprezentanții industriilor și Consiliul Pentru Stabilitate Financiară, instituție care scrie și coordonează reglementările Grupului celor 20 de Economii.


Prima monedă virtuală romînească, lansată de trei programatori ca alternativă la Bitcoin


Prima monedă virtuală romînească va fi lansată de către mai mulți programatori din țara noastră, aceștia sperînd să devină o alternativă la Bitcoin, cea mai cunoscută criptomonedă din lume


Cei trei romîni care vor să lanseze prima monedă virtuală romînească sînt Ionuţ Budişteanu, Adrian Stratulat și Ionuţ Alexandru Panait. Aceștia vor ca moneda lor să fie accesată de către oricine, indiferent dacă au sau nu cunoștințe în domeniu. Acest lucru presupune o ușurință foarte mare în utilizare a monedei cu pricina.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load