COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

UE a declarat că nu recunoaște alegerile în Crimeea

UE a declarat că nu recunoaște alegerile în Crimeea

Reprezentanța Uniunii Europene în Ucraina a declarat că Crimeea este un teritoriu ucrainean, iar UE nu recunoaște organizarea alegerilor rusești acolo.

Conducerea Uniunii Europene, unele țări din bloc și Georgia au declarat că nu recunosc așa-numitele „alegeri” organizate de Rusia în Crimeea anexată, relatează ”Crimeea. Realități”.

"Uniunea Europeană nu recunoaște anexarea ilegală a Crimeii și a Sevastopolului de către Rusia. De aceea noi nu recunoaștem organizarea alegerilor locale de către Rusia pe peninsula Crimeea, precum și reprezentanții locali sau naționali aleși pe teritoriul ucrainean", a anunțat Reprezentanța Uniunii Europene în Ucraina.

De asemenea, și alte cel puțin șase țări au declarat că nu recunosc aceste „alegeri”: Lituania, Letonia, Estonia, România, Georgia și Polonia.


Astfel, Ministerul de Externe polonez a amintit că Rusia a încălcat dreptul internațional prin anexarea Crimeii, lucru confirmat prin rezoluția Adunării Generale a ONU din 2014.

"În acest context, Polonia recunoaște ca fiind ilegale acțiunile autorităților ruse din Crimeea ocupată și consideră nevalide rezultatele oricăror "alegeri" (în peninsulă - ed.)", se declară într-un comunicat al ministerului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load