TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ucraina vrea mai mulți bani de la Uniunea Europeană

Ucraina vrea mai mulți bani de la Uniunea Europeană

Ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, a cerut Uniunii Europene, luni, împrumuturi de sute de milioane de euro şi ajutor pentru infrastructură şi domeniul afacerilor în regiunile de est şi de sud, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Miniştrii de Externe din UE au purtat discuţii privind mărirea ajutorului dat Ucrainei, unde luna viitoare vor avea loc alegeri prezidenţiale, transmite Ştiri.md cu referire la mediafax.ro

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, a confirmat că Blocul comunitar va impune mai multe sancţiuni Rusiei în urma incidentului din Marea Azov.


"Avem nevoie de susţinere în sudul Ucrainei, să lucreze cu noi la infrastructură. Tentativele Rusiei de a destabiliza sudul Ucrainei sînt importante pentru securitatea europeană", a declarat Klimkin.

"Există o încercare de a sufocat întreaga regiune Donbass. Avem nevoie de infrastructură, este vorba despre drumuri şi căi ferate. Şi pentru a susţine oamenii, să îi ajutăm să lanseze afaceri mici şi medii pentru că avem nevoie să transformăm întreg modelul economic", a adăugat acesta.

Rusia a anexat Crimeea în 2014 şi susţine separatiştii din regiunea estică Donbass.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load