COVID-19 în MOLDOVA

Ucraina se îndreaptă spre un nou Maidan

Ucraina se îndreaptă spre un nou Maidan

Politica incompetentă a Președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski, și a echipei sale duce țara spre un nou Maidan. Despre acest lucru a declarat joi, 3 septembrie, fostul viceprim-ministru al Ucrainei, fostul ambasador al Belarusului, Roman Besmertnîi.

"Acum se vorbește că Ucraina cu politica actuală a lui9 Zelenski și anturajului său se îndreaptă spre un alt Maidan, acest lucru este. Deocamdată lucrurile care răsună din gura lui Zelenski și Ermak continuă, totul se va termina cu un Maidan", a declarat el la postul de televiziune ATR, transmite iz.ru

Potrivit lui Besmertnîi, evenimentele din estul Ucrainei sînt un conflict mic în comparație cu ceea ce va fi în curînd în Europa.


"Sîntem în ajunul unor evenimente în Europa Centrală, pentru care războiul nostru va fi un conflict local", a subliniat fostul ambasador.
Expertul a indicat că pentru el personal acesta va fi al patrulea Maidan. În același timp, el a menționat că acest lucru este natural pentru Ucraina, unde "la fiecare zece ani, autoritățile sînt alungate".

La finele anului 2013, susținătorii integrării europene au ieșit pe Maidan (Piața Independenței) de la Kiev, după cererea Guvernului de a opri semnarea Acordului de asociere cu UE. Mai tîrziu, pe piață au început să apară confruntări între radicali și forțele de ordine.

În aceeași lună în țară a avut loc schimbarea puterii, iar Viktor Ianukovici care se afla atunci la conducerea Ucrainei, a părăsit republica. Tot atunci, în țară a început cursul spre integrarea europeană și ruptura relațiilor cu Rusia.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load