COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ucraina ar putea să rămînă fără gaze. Kremlinul înaintează condiții

Ucraina ar putea să rămînă fără gaze. Kremlinul înaintează condiții

Kremlinul a anunţat care sînt condițiile semnării unor noi acorduri pe tema livrărilor de gaze naturale ruseşti cu Ucraina şi pe tema tranzitului de gaze naturale ruseşti dinspre Rusia către Europa prin Ucraina.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvînt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a declarat că Moscova consideră că pretenţiile înaintate instanţelor de judecată nu ar trebui să se afle pe ordinea de zi, dacă Rusia, Ucraina și Uniunea Europeană doresc să ajungă la semnarea unor noi acorduri pe tema livrărilor de gaze naturale ruseşti şi pe tema tranzitului de gaze dinspre Rusia către Europa prin Ucraina.

Potrivit afirmaţiilor lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvînt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, poziţia părţii ruse a fost în mod clar prezentată, pe data de 28 octombrie, în cadrul consultărilor trilaterale cu privire la livrările de gaze ruseşti.


"Este evident faptul că unele cereri legale nu ar trebui să se afle pe ordinea de zi, dacă discutăm despre încheierea unui acord", a mai spus Peskov.

Compania ucraineană Naftohaz a anunţat recent că pregăteşte un nou recurs împotriva concernului rus Gazprom.

Pe 28 octombrie, la Bruxelles, au avut loc consultări trilaterale între Rusia, Uniunea Europeană și Ucraina pe tema tranzitului de gaze dinspre Rusia către Europa prin Ucraina. Aceste consultări trilaterale au durat aproximativ 80 de minute.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load