COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ucraina ar putea anula regimul de vize pentru 4 state

Ucraina ar putea anula regimul de vize pentru 4 state

După ce pandemia de coronavirus a pus stăpînire o lume întreagă, mai mule țări relaxează măsurile restrictive pentru a încerca să vină în ajutorul economiei, care a avut mult de suferit în această perioadă.

În acest context, Ucraina ar dori să anuleze obligativitatea vizelor pentru turiștii străini din China, Australia, Noua Zeelandă și statele arabe, transmite Știri.md cu referire la b1.ro.

Ucraina întenționează să renunțe la vize


Ucraina intenționează să anuleze obligativitatea vizelor pentru turiștii veniți din China, Australia, Noua Zeelandă și statele arabe pentru a atrage mai mulți vizitatori odată relaxarea măsurilor restrictive impuse pentru a stopa răspîndirea noului coronavirus și pentru a aduce mai mulți bani pentru economia țării, a declarat joi președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy.

Guvernul se așteaptă ca economia să scadă cu 12% în al doilea trimestru după o scădere de 1.5% în primul trimestru, potrivit Reuters.

„Este necesar să liberalizăm politica în domeniul vizelor: dacă țările anulează obligativitatea vizelor pentru ucrainenii care le vizitează, atunci vom anula și noi pentru ei. Trebuie să concurăm pentru turiști”, a declarat Volodymyr Zelenskiy.

Potrivit departamentului de comunicații al președintelui, un turist străin cheltuiește de obicei 120-150 dolari pe zi și stă în Ucraina în medie între trei și patru zile. Aproximativ 14 milioane de turiști au vizitat Ucraina în 2018.

Anul trecut, Ucraina a introdus vize electronice pentru cetățenii a 52 de țări, inclusiv China și Australia. O singură viză de 30 de zile costă 85 dolari.

Cetățenii Uniunii Europene pot intra pentru călătorii scurte fără viză.

Și Spania dorește ajutarea economiei prin intermediul turismului

Spania dorește și ea să ajute economia țării care a fost afectată de pandemia de coronavirus.

Spania este cea de-a doua națiune cea mai vizitată din lume și și-a închis ușile și plajele în martie pentru a face față pandemiei de coronavirus, impunînd ulterior o carantină de două săptămîni vizitatorilor.

Dar această cerință va fi ridicată de la 1 iulie, iar cei doritori îți pot rezerva o vacanță.

Ministrul de externe Arancha Gonzalez Laya a declarat, recent, că în iulie se va deschide treptat Spania pentru turiști internaționali. Totodată, se va ridica carantina și se vor asigura cele mai înalte standarde de securitate pentru sănătate, scrie Reuters.

Astfel că, Spania va deschide gradual turismul în această vară, primii vizitatori care vor putea călători pe teritoriul său fiind cetățenii Uniunii Europene, iar aceștia își pot rezerva vacanța.

„În acest an 2020, extrem de atipic, nu ne vom comporta ca de obicei.

Este vorba de sănătate. Trebuie să ne asigurăm că nu vom importa cazuri deoarece încercăm să ţinem sub control cazurile pe care le avem în ţară.

Este o gestionare foarte prudentă din partea noastră, pentru a ne asigura că situaţia este sub control”, a explicat oficialul spaniol.

Potrivit lui Arancha Gonzalez Laya, alte aspecte urmează să fie decise ulterior, în privinţa criteriilor pe baza cărora persoanele vor putea călători, şi a locurilor care vor putea fi vizitate, discuţiile se axează în primul rînd pe ţările europene, pentru stabilirea teritoriilor care pot fi considerate sigure.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load