Ucraina a amînat intrarea în vigoare a scandaloasei "legi privind limba"

Ucraina a amînat intrarea în vigoare a scandaloasei "legi privind limba"

Serviciul de presă al Ministerului Educației și Științei al Ucrainei a informat că Kievul amînă intrarea în vigoare a clauzei lingvistice din Legea "Cu privire la educație" pînă în anul 2023, la recomandările Comisiei de la Veneția, relatează NOI.md cu referire la presa rusă.

"Am acceptat pe deplin recomandările Comisiei de la Veneția cu privire la articolul, care vizează limba din Legea "Cu privire la educație", se spune în comunicatul ministerului de resort.

Potrivit spuselor șefului ministerului Lilia Grinevici, autoritățile ucrainene se vor ocupa de pregătirea unei "hărți de implementare" pas cu pas a acestei părți a legii.

Vă reamintim că președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, în septembrie anul trecut, a semnat o lege, potrivit căreia procesul educațional din țară ar urma să se desfășoare numai în limba ucraineană. Însă în decembrie Comisia de la Veneția a Consiliului Europei a criticat prevederile articolului ce țin de limba de predare din această lege și a recomandat modificarea acesteia, pentru a fi respectate drepturile minorităților naționale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load