COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Twitter va bloca mesaje despre teorii ale conspiraţiei care leagă pandemia de 5G

Twitter va bloca mesaje despre teorii ale conspiraţiei care leagă pandemia de 5G

Twitter va şterge mesajele care incită la "activităţi dăunătoare", în special îndemnurile la distrugerea unor presupuse antene 5G după ce au fost lansate în spaţiul online teorii ale conspiraţiei care leagă pandemia de această nouă tehnologie, potrivit AFP.

"Ne-am lărgit direcţiile în privinţa acuzaţiilor neverificate care încurajează oamenii la activităţi dăunătoare, care pot duce la distrugerea infrastructurilor 5G sau la o panică generalizată, mişcări sociale sau tulburări la scară mare", a scris miercuri echipa de securitate a reţelei sociale. Twitter dă exemplu mesajul următor: "5G provoacă coronavirusul - distrugeţi antenele din jurul vostru".

Ca urmare a difuzării de astfel de mesaje pe reţelele de socializare sau mesagerii precum WhatsApp (deţinută de Facebook), mai multe antene au fost atacate în unele ţări europene. Guvernul britanic a denunţat la mijlocul lui aprilie "o teorie nebunească a conspiraţiei".


Printre mesajele vizate de companie sînt şi incitări la panică precum: "Garda naţională tocmai a anunţat că nu vor mai fi livrări de mîncare timp de două luni - alergaţi la magazine cît mai repede posibil şi cumpăraţi tot".

Reţelele de socializare pregătesc în prezent mai multe iniţiative prin care încearcă să limiteze difuzarea de informaţii false despre pandemia de Covid-19. Twitter a precizat miercuri că a retras mai mult de 2.230 de mesaje care conţin informaţii "înşelătoare şi potenţial periculoase" odată cu implementarea de criterii mai stricte din 18 martie.

Algoritmii săi au depistat de asemenea peste 3,4 milioane de conturi care "încearcă să reducă discuţiile despre Covid-19".

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load