TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Twitter și Facebook, amendate de ruși

Twitter și Facebook, amendate de ruși

Un tribunal din Moscova a amendat compania Twitter cu 4 milioane de ruble ( aproximativ 60,000 euro) pentru refuzul de a localiza bazele de date ale rușilor pe teritoriul Federației Ruse, informează Interfax.

Potrivit deciziei magistraților, instanța a recunoscut „entitatea juridică străină Twitter Inc.” vinovată de o infracțiune, definită de Codul Administrativ al Federației Ruse „neîndeplinirea de către operator, în contextul colectării datelor cu caracter personal, inclusiv prin internet, a obligațiilor în conformitate cu legile Federației Ruse de a înregistra, organiza, acumula și stoca date personale ale cetățenilor ruși folosind bazele de date situate în Rusia).


La 31 ianuarie, Serviciul Federal de Supraveghere a Comunicațiilor, Tehnologiei Informației și Mass-Media (Roskomnadzor) a inițiat proceduri administrative împotriva Facebook, Inc și Twitter, Inc. Aceste companii nu au îndeplinit în timp util cerințele pentru localizarea bazelor de date ale utilizatorilor ruși ai rețelelor sociale corespunzătoare pe serverele situate pe teritoriul Federației Ruse, în conformitate cu legislația locală privind datele cu caracter personal.

Anterior, șeful Roskomnadzor, Alexander Zharov, a inițiat o contravenție administrativă împotriva Facebook și Twitter, care, la rîndul lor, urmau să ofere, pînă la 31 ianuarie, informații despre localizarea bazelor de date ale utilizatorilor ruși.

Departamentul Roskomnadzor a menționat că aproape toți operatorii respectă această cerință pentru localizare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load