COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Turistă expulzată din cauză că avea mîncare din carne de porc în bagaje

Turistă expulzată din cauză că avea mîncare din carne de porc în bagaje

Australia a anulat viza turistică a unei femei din Vietnam după ce aceasta a încercat să introducă ilegal în această ţară peste 4,5 kilograme de carne de porc, a declarat marţi ministrul australian al agriculturii, citat de DPA.

Femeia, în vîrstă de 45 de ani, nu a declarat carnea de porc gătită la sosirea, sâmbătă, pe aeroportul internaţional din Sydney, a indicat ministrul Bridget McKenzie, relatează Agerpres.

Vietnameza a fost trimisă înapoi în ţara sa şi i s-a interzis să se întoarcă în Australia timp de trei ani, a precizat McKenzie, adăugând că este prima dată când viza turistică a unui vizitator este anulată din motive de biosecuritate.


Autorităţile de la Hanoi au sacrificat circa 16% din populaţia de porci din Vietnam (aproximativ patru milioane de exemplare), a indicat un oficial guvernamental luna trecută.

Incidentul survine în contextul în care autorităţile australiene pentru agricultură şi biosecuritate depun eforturi susţinute pentru ca ţara să nu fie afectată de epidemia de pestă porcină africană, raportată în circa 19 ţări din Asia şi Europa.

„Dacă călătoriţi dintr-o ţară cu pestă porcină africană - vă monitorizăm”, a declarat McKenzie reporterilor din Canberra.

Potrivit ministrului, o astfel de epidemie ar putea afecta puternic industria cărnii de porc din Australia, cu o cifră de afaceri de 5,3 miliarde de dolari australieni (3,6 miliarde de dolari SUA), şi cele 36.000 de locuri de muncă care depind de aceasta.

Australia are o populaţie 2,5 milioane de porci domestici, însă, potrivit estimărilor guvernamentale, de cinci ori mai multe exemplare trăiesc în sălbăticie.

Potrivit vameşilor australieni, o cantitate de 27 de tone de carne de porc gătită a fost confiscată din bagaje şi colete din luna februarie. Din acest motiv, proporţia de carne contaminată cu pestă porcină a crescut de la 15% în februarie la 48% în septembrie, a adăugat ministrul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load