TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Turcia lansează primul brand auto al țării

Turcia lansează primul brand auto al țării

Turcii au lansat TOGG, primul lor brand auto național, o investiție totală estimată la 3.7 miliarde de dolari. TOGG va produce doar modele electrice, 100% în Turcia, iar primul dintre ele va fi un SUV, a cărui lansare este programată în 2022.

Președintele Tayyip Erdogan a dezvăluit prima mașină produsă 100% în Turcia, de către un consorțiu de companii sub titulatura “Turkey’s Automobile Joint Venture Group”, scrie Automarket.ro.

Noul brand TOGG își propune să lanseze doar vehicule electrice, în urma unei investiții totale de 3.7 miliarde de dolari pe următorii 13 ani.


Primul model TOGG prezentat de turci este prototipul unui SUV electric, a cărui lansare va avea loc în 2022. Președintele Erdogan a promis că, pînă în 2022, Turcia va avea o rețea națională de stații de încărcare pentru mașini electrice.

Potrivit Reuters, primul model electric TOGG ar urma să aibă o producție anuală de pînă la 175.000 de unități. Turcii susțin că TOGG va fi lansat nu doar pe plan local și că va deveni un “brand global” începînd cu Europa.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load