COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Turcia a trimis 1.000 de poliţişti la frontiera cu Grecia

Turcia a trimis 1.000 de poliţişti la frontiera cu Grecia

Turcia îşi va deschide frontiera cu Siria pentru refugiaţii care se îndreaptă spre Europa dacă violenţele actuale nu vor lua sfîrşit, a avertizat ministrul turc de interne, Suleyman Soylu, precizînd că 1.000 de poliţişti sînt desfăşuraţi joi la graniţa cu Grecia, transmite dpa.

'Trei milioane şi jumătate de persoane în Idlib şi la frontierele Turciei sînt acum într-o situaţie dificilă. Acţiunile inumane continue ale regimului (sirian) de acolo vor însemna că frontierele (noastre) vor fi deschise', le-a declarat ministrul Soylu reporterilor în oraşul Edirne, situat la graniţa cu Grecia.

'Apoi, în cele din urmă, toţi se vor îndrepta spre Europa', a mai spus responsabilul turc, menţionînd că 'aceasta nu este o ameninţare sau un şantaj'.

Tot Soylu, citat de Reuters, a mai declarat că Turcia desfăşoară joi 1.000 de poliţişti din forţele speciale de-a lungul frontierei cu Grecia pentru a opri respingerea migranţilor înapoi pe teritoriul turc. 'Au rănit 164 de persoane. Au încercat să împingă 4.900 de persoane înapoi în Turcia', a afirmat el. 'Desfăşurăm 1.000 de membri ai forţelor speciale de poliţie la sistemul de frontieră (...) pentru a împiedica împingerea înapoi' a migranţilor, a indicat el.

Afirmaţiile ministrului turc survin într-un context de război al declaraţiilor între Ankara şi Atena în urma deciziei Turciei de a nu mai respecta angajamentul din acordul încheiat în 2016 cu Uniunea Europeană de a opri fluxul de migraţie spre Europa în schimbul unui ajutor de mai multe miliarde de euro.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a întîlnit miercuri cu oficiali ai UE pentru a discuta despre evoluţiile din Siria şi valul de migranţi care se îndreaptă spre frontierele europene. Purtătorul de cuvînt al lui Erdogan a declarat ulterior că nu a fost prezentată 'nicio propunere concretă' la aceste discuţii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load