COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Turcia a atacat mai multe baze militare din Irak

Turcia a atacat mai multe baze militare din Irak

Aviaţia militară turcă a lansat în noaptea de duminică spre luni un atac asupra unor baze ale rebelilor kurzi din Turcia în nordul Irakului, potrivit unui anunţ făcut de ministerul truc al apărării, preluat de Reuters şi AFP.

„Operaţiunea Gheara Vulturului a început. Avioanele noastre distrug ascunzătorile teroriştilor”, a anunţat ministerul pe Twitter, fără a oferi detalii suplimentare.

Raidurile aeriene au vizat, conform sursei citate, bazele Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din localităţile Kandil, Sinjar şi Hakurk, situate în nordul Irakului, transmite Agerpres.


PKK, care luptă armat împotriva statului turc din 1984 şi dispune de baze în nordul Irakului, este considerat de autorităţile de la Ankara şi de aliaţii săi occidentali drept organizaţie teroristă. Peste 40.000 de persoane au fost ucise în acest conflict de-a lungul timpului.

Armata turcă organizează în mod regulat raiduri împotriva rebelilor kurzi din sud-estul Turciei, dar şi în nordul Irakului. Ankara a avertizat în ultimii ani despre un potenţial atac terestru care să aibă drept ţintă bazele PKK din munţii Qandil, regiune irakiană aflată la graniţa cu Iranul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load