Trump vrea o paradă militară care să-i sublinieze rolul de comandant suprem

Trump vrea o paradă militară care să-i sublinieze rolul de comandant suprem

Preşedintele Donald Trump doreşte să se organizeze o defilare militară care să etaleze puterea militară americană şi care să-i sublinieze astfel rolul de comandant suprem, a anunţat Casa Albă, relatează AFP, citată de News.ro.


„Preşedintele Trump este complet solidar cu militarii care îşi riscă viaţa în fiecare zi pentru a garanta securitatea ţării noastre. El a cerut Departamentului Apărării să studieze crearea unei ceremonii în cursul căreia toţi americanii să poată să-şi exprime recunoştinţa”, a declarat marţi o purtătoare de cuvînt a Casei Albe, Sarah Sanders.


Ea a confirmat astfel o informaţie dezvăluită de Washington Post (WP). Pentagonul a confirmat, la rîndul său, că este „pe cale să rezolve anumite aspecte”.


Miliardarul flirta deja cu ideea unei parade militare la Washington înainte să fie ales şi s-a declarat deosebit de impresionat de defilarea militară franceză din 14 iulie, pe care a catalogat-o „formidabilă”, după ce a fost primit cu mare pompă de preşedintele Emmanuel Macron la Paris.


Donald Trump a evocat atunci ideea organizării uneia la Washington, pe 4 iulie, Ziua Naţională americană.


Însă această decizie provoacă critici violente în rîndul unora, care i-au comparat atitudinea cu a unui conducător al unui regim autocratic.


„Ce risipă de bani absurdă! Trump se poartă mai mult ca un dictator decît ca un preşedinte”, a reacţionat alesul democrat Jim McGovern.


Preşedintele american şi-a atras deja furia opoziţiei la începutul săptămînii, cînd i-a acuzat pe aleşi democraţi care nu l-au aplaudat în timpul discursului despre Starea Uniunii că s-au făcut vinovaţi de „trădare”.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load