TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Trump vrea ca și ginerele său să aibă acces la secrete de stat

Trump vrea ca și ginerele său să aibă acces la secrete de stat

Preşedintele american Donald Trump i-a cerut lui John Kelly, şeful staff-ului său de la acea vreme, să îi ofere lui Jared Kuhsner, ginerele său, acces la informaţii clasificate, conform New York Times.

Oficialii administraţiei au fost îngrijoraţi de acest lucru, ceea ce l-a determinat pe John Kelly să redacteze un memoriu intern în care a detaliat cum i s-a cerut să îi ofere accesul lui Kushner.

Donald McGahn, consilier la Casa Albă la acea vreme, a redactat de asemenea un memoriu intern în care îşi exprima îngrijorările despre Kushner şi recomanda să nu se ia această decizie. New York Times spune că memoriul contrazice un comunicat al lui Trump trimis ziarului în ianuarie în care preşedintele precizează că nu a avut niciun rol în obţinerea accesului de către Kushner.


Într-un interviu acordat ABC News, Ivanka Trump, soţia lui Kushner, a afirmat: „Preşedintele nu s-a implicat în obţinerea accesului pentru mine sau pentru soţul meu”. Deşi nu se ştie exact ce obstacole a avut de întîmpinat Kushner în procesul său de a fi aprobat pentru obţinerea accesului, oficialii s-au arătat îngrijoraţi de legăturile sale cu compania imobiliară a familiei sale şi cu investitorii străini.

Kushner a fost nevoit să îşi modifice în repetate rînduri documentele în care dezvăluia contactele sale cu persoane din afara ţării deoarece el a omis peste 100 de persoane. Printre aceştia se află şi o întîlnire cu Sergey Kislyak în 2016, ambasadorul Rusiei în SUA la acea vreme precum şi întîlnirea de la Trump Tower din acelaşi an cu un avocat rus. Întîlnirea de la Trump Tower a fost aranjată de fiul lui Trump, care aflase de eforturile guvernului rus de a contribui la cîştigarea alegerilor de către Trump, ruşii oferind informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton.

Sarah Sanders, secretarul de presă al Casei Albe, a afirmat în legătură cu acest caz: „Nu comentăm în ceea ce priveşte accesul la informaţii clasificate”. Peter Mirijanian, un purtător de cuvînt al avocatului lui Kuhsner, Abbe Lowell, a afirmat într-un email că oficialii de securitate şi Casa Albă au susţinut că procesul lui Kushner de a obţine accesul „a avut loc fără nicio presiune din partea nimănui”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load