Trump și Johnson au discutat despre problema comerțului după Brexit

Trump și Johnson au discutat despre problema comerțului după Brexit

Prim-ministrul britanic Boris Johnson i-a telefonat preşedintelui american Donald Trump pentru a-i cere să renunţe la taxele vamale pentru mai multe bunuri, printre care şi whisky-ul scoţian, a declarat marţi o purtătoare de cuvînt a Downing Street, relatează Reuters.


De asemenea, Johnson i-a cerut lui Trump să nu impună tarife asupra exporturilor de maşini, a mai precizat sursa citată.


Un comunicat al Casei Albe despre convorbirea telefonică a celor doi lideri nu face nicio referire la chestiuni comerciale.


"Cei doi lideri şi-au reafirmat din nou angajamentul de a întări relaţia specială prin intermediul unui acord comercial robust odată ce Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană", a menţionat Casa Albă.


"Preşedintele a subliniat şi necesitatea ca aliaţii NATO să-şi finanţeze solid apărarea", a mai precizat administraţia americană.


Luna Trecută, SUA au introdus taxe vamale de 25% pentru whisky-ul scoţian şi alte produse europene, în replică la subvenţiile acordate de UE pentru fabricanţii de avioane.


Într-o decizie separată, administraţia Trump a ameninţat că va impune taxe vamale de 25% asupra vehiculelor europene şi a pieselor auto. Washingtonul urmează să decidă dacă va aplica aceste tarife pînă la 14 noiembrie. Aplicarea tarifelor a fost deja amînată o dată cu şase luni, iar experţii în domeniu susţin că acest lucru s-ar putea întîmpla din nou.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load