Trump şi Erdogan au discutat despre crearea unui grup de lucru privind sistemul antirachetă S-400

Trump şi Erdogan au discutat despre crearea unui grup de lucru privind sistemul antirachetă S-400

Preşedintele Donald Trump şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan au discutat telefonic luni despre propunerea Ankarei de a crea un grup de lucru comun pe tema intenţiei sale de a achiziţiona sistemul rus de apărare antirachetă S-400, relatează Reuters.


"Preşedintele nostru onorabil a adresat propunerea creării unui grup de lucru consacrat achiziţionării sistemului de apărare S-400 din Federaţia Rusă", se arată într-un comunicat al preşedinţiei turce.


Disputa dintre cele două ţări asupra comenzii Turciei privind achiziţionarea sistemului de apărare antirachetă, despre care SUA consideră că este incompatibil cu reţeaua de apărare a NATO şi ar putea compromite avioanele sale de luptă F-35, durează de cîteva luni.


Ankara a propus crearea unui grup de lucru care să evalueze impactul sistemului S-400 asupra avioanelor de luptă F-35, dar a declarat vineri că nu a primit nicio reacţie din partea americană.


Casa Albă a confirmat luni că Trump şi Erdogan au discutat telefonic despre achiziţionarea de către Turcia a sistemului rus de apărare antirachetă S-400.


Secretarul de stat american Mike Pompeo şi mai mulţi senatori americani au avertizat Turcia că se va confrunta cu sancţiuni pentru cumpărarea sistemului rus S-400, în baza unei legi ce impune sancţiuni ţărilor care îşi procură echipament militar din Rusia.


Turcia susţine că în calitate de membru NATO nu reprezintă o ameninţare pentru Statele Unite, iar sancţiunile nu ar trebui să i se aplice.


Trump şi Erdogan au discutat, de asemenea, în convorbirea telefonică de luni, despre comerţ şi criza din Siria, potrivit Casei Albe.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load