Trump şi-a ales „cîştigătorii” premiilor „Fake News”

Trump şi-a ales „cîştigătorii” premiilor „Fake News”

CNN, The New York Times, ABC, The Washington Post, Time şi Newsweek sînt considerate de președintele SUA drept principalele surse de știri false.


Preşedintele SUA a publicat pe Twitter un link către site-ul gop.com, controlat de Republican National Committee, „arma” sa politică. 


Premiul întîi a fost atribuit editorialistului de la The New York Times, Paul Krugman, laureat al premiului Nobel pentru Economie în 2008, care a susţinut încă din ziua cînd Trump a cîştigat alegerile că „economia nu-şi va reveni niciodată”, informează news.ro.


Locul doi a fost „cîştigat” de Brian Ross de la ABC News, care a prezentat un raport fals despre pieţele financiare în scădere bruscă. 


CNN a anunţat eronat că Donald Trump, cînd era candidat pentru Casa Albă, şi fiul său, Donald J. Trump, au avut acces la documentele WikiLeaks. 


Pe poziţia a patra este revista Time, care a transmis în mod greşit că preşedintele Trump a cerut scoaterea unui bust a lui Martin Luther King, Jr. din Biroul Oval. 


În top urmează Washington Post, care a difuzat imagini de la un miting electoral al actualului preşedinte din Pensacola, Florida, reporterul afirmînd că arena era goală, însă imaginile au fost înregistrate cu mult înainte de sosirea susţinătorilor lui Trump. 


CNN revine cu un videoclip editat în care preşedintele Trump aruncă fără să-i pese o cutie de mîncare într-un acvariu cu peşti în timpul întîlnirii cu prim-ministrul japonez. În realitate, Shinzo Abe a fost cel care a aruncat primul grăunţele în aceeaşi manieră. 


Tot CNN a relatat că Anthony Scaramucci, fostul director de comunicare de la Casa Albă, s-a întîlnit cu un oficial rus, dar a retras ştirea invocînd „neconcordanţe semnificative”. 


În listă, pe poziţia a opta, apare Newsweek, care susţinea în mod fals că prima doamnă a Poloniei, Agata Kornhauser-Duda, nu i-ar fi strîns mîna lui Donald Trump. 


O altă nominalizare vine tot de la CNN, în care se vorbea de faptul că fostul director al FBI, James Comey, i-ar fi spus preşedintelui SUA că nu este anchetat în legătură implicarea Rusiei în campania electorală. 


The New York Times, pe locul 10, a titrat pe prima pagină că administraţia Trump a ascuns un raport legat de schimbările climatice. 


„Russia Collusion!” (complotul rusesc) este poate ştirea falsă cu cel mai mare impact asupra poporului american, scrie gop.com, site-ul Republican National Committee.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load