TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Trump recunoaște că a discutat cu omologul său ucrainean despre Joe Biden

Trump recunoaște că a discutat cu omologul său ucrainean despre Joe Biden

Preşedintele american Donald Trump recunoaște că a discutat cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski despre fostul vicepreşedinte Joe Biden, susţinînd însă că nu a făcut nimic greşit, relatează site-ul agenţiei Reuters, potrivit Mediafax.


Liderul de la Casa Albă susţine că discuţia telefonică avut cu preşedintele ucrainean a fost mai mult una de felicitare, însă cei doi au discutat şi despre corupţie şi Biden, notează sursa citată.


"Conversaţia pe care am avut-o a fost în mare măsură pentru a îl felicita, am discutat mult despre corupţie şi despre faptul că nu vreau ca oamenii noştri, precum vicepreşedintele Biden şi fiul său, să creeze mai multă corupţie în Ucraina", a declarat Donald Trump.


Democraţii îl acuză pe Donald Trump că i-ar fi cerut lui Volodimir Zelenski să îl investigheze pe Joe Biden.


Într-un interviu acordat joi seară postului CNN, Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Trump, a oferit răspunsuri contradictorii cînd a fost întrebat dacă a cerut Ucrainei să-l ancheteze pe fostul vicepreşedinte american Joe Biden, care este unul dintre potenţialii contracandidaţi ai lui Trump la scrutinul prezidenţial din 2020. Iniţial, Giuliani a calificat drept ridicolă afirmaţia, pentru ca ulterior să admită şi să spună că este mîndru de acest lucru.


În acest context, Joe Biden i-a solicitat preşedintelui american să facă publică discuţia telefonică între acesta şi omologul său ucrainean, afirmînd că acest comportament este "anormal" şi "subminează securitatea naţională".


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load