TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Trump: Noi protejăm Europa de Rusia

Trump: Noi protejăm Europa de Rusia

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că SUA „apără Europa de Rusia”, plîngîndu-se că țările europene nu-l agreează.


„NATO de ani întregi se bucură de avantaje din contul SUA. Noi apărăm Europa de Rusia. Iar cifrele (cheltuielile țărilor NATO – nota red.) se reduc pe parcursul mai multor ani, ultimilor 15-18 ani… Eu m-am apropiat de ei și le-am spus: „Băieți, trebuie să plătiți. Sînteți neplătitori!”, a spus Trump, luînd cuvîntul în cadrul unui miting preelectoral la Ohio.


Potrivit liderului american, datorită acestui fapt țările europene nu îl agreează, spre deosebire ex-președintele SUA Barack Obama care nu a înaintat astfel de cerințe.


Trump în mod regulat îi acuză pe aliații din NATO de cheltuieli insuficiente pentru apărare. Însă hotărîrea privind majorarea acestor cheltuieli pînă la 2 la sută din PIB a fost adoptată în cadrul summitului NATO din 2014 în perioada precedentului președinte Barack Obama. Tot atunci a fost aprobat și Programul de asistență al SUA pentru aliații europeni în vederea opririi „agresiunii ruse”.


Pe măsura apropierii noilor alegerilor prezidențiale republicanul Trump îl critică activ pe predecesorul său democrat cu orice ocazie.


Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc la 3 noiembrie 2020.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load