Trump mai vrea un mandat de președinte

Trump mai vrea un mandat de președinte

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că-şi va lansa oficial campania pentru un al doilea mandat pe 18 iunie, în Florida, stat-cheie în care a cîştigat alegerile din 2016.


"Îmi voi anunţa candidatura pentru un al doilea mandat prezidenţial împreună cu Prima Doamnă Melania şi vicepreşedintele Mike Pence pe 18 iunie la Orlando, în Florida", a postat pe Twitter miliardarul republican, care a participat în ultimele luni la numeroase întîlniri de campanie pe teritoriul SUA, transmite Agerpres.


În faţa simpatizanţilor săi, Donald Trump, ales pe 8 noiembrie 2016, spre surprinderea generală, în faţa democratei Hillary Clinton, evocă cu regularitate cei şase ani care îi rămîn la putere, convins de victoria sa în 2020.


Numele adversarului său democrat în scrutinul de pe 3 noiembrie 2020 este pentru moment marea necunoscută: 23 de bărbaţi şi femei candidează la învestitura partidului şi cursa se anunţă foarte deschisă.


Florida este în mod tradiţional un stat foarte disputat în alegerile tradiţionale.


Barack Obama a cîştigat în 2012 în faţa lui Mitt Romney cu puţin sub 1%, iar Donald Trump a devansat-o în 2016 pe Hillary Clinton cu puţin peste 1%. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load