Trump lansează acuzații dure la adresa lui Obama

Trump lansează acuzații dure la adresa lui Obama

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat, luni, că fosta Administraţie Barack Obama a iniţiat investigaţia privind ingerinţele electorale ruse, fără a lua măsuri de contracarare, doar pentru a o favoriza pe Hillary Clinton, fostul candidat democrat în scrutinul prezidenţial din 2016.

"De ce a lansat Administraţia Obama o investigaţie vizînd echipa de campanie electorală a lui Donald Trump (fără nicio probă privind ilegalităţi) cu mult timp înaintea alegerilor din noiembrie 2016? A vrut discreditarea, astfel încît escroaca H (Hillary Clinton -n.red.) să cîştige", a transmis liderul de la Casa Albă prin Twitter.

"Este un fapt fără precedent, mai mare decît Watergate! În plus, Obama nu a luat nicio măsură contra ingerinţelor ruse", a spus Donald Trump.

Serviciile secrete americane au concluzionat în 2016 că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental. Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile. Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump - Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous - sînt inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei. Preşedintele SUA, Donald Trump, a pledat constant pentru reconcilierea cu Rusia, argumentînd că Moscova este un partener esenţial pentru contracararea provocărilor de securitate pe plan internaţional.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load