COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Trump l-a înlocuit pe șeful de personal al Casei Albe

Trump l-a înlocuit pe șeful de personal al Casei Albe

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că l-a desemnat pe Mark Meadows, un ales republican şi unul dintre cei mai fideli susţinători ai săi, în postul de şef de personal al Casei Albe, o poziţie dificilă şi crucială în interiorul administraţiei americane.

Meadows va fi a patra persoană care ocupă acest post de la venirea lui Trump la Casa Albă.

"sînt fericit să anunţ că alesul din Congres Mark Meadows va deveni şef de personal al Casei Albe. Îl cunosc şi lucrez cu Mark de multă vreme, iar relaţia noastră este cu adevărat bună", a scris Trump pe Twitter.

Mark Meadows, în vîrstă de 61 de ani, este membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Carolina de Nord. El îl va înlocui pe ultraconservatorul Mick Mulvaney, care a ocupat acest post în calitate de interimar, transmite NOI.md cu referire la agrepres.ro.


"Vreau să-i mulţumesc şefului de personal interimar Mick Mulvaney pentru că a slujit atît de bine administraţia. El va deveni trimis special al SUA în Irlanda de Nord", a declarat vineri Trump.

AFP aminteşte că, în plină procedură de destituire împotriva preşedintelui american, Mulvaney a fost criticat pentru o conferinţă de presă în timpul căreia a recunoscut că un ajutor militar pentru Ucraina a fost îngheţat la cererea preşedintelui. "Facem asta tot timpul în politica externă. Treceţi la alt subiect. Diplomaţia este influenţată de politică", declarase Mulvaney la acea conferinţă.

''Chief of staff'', sau şeful de personal al Casei Albe, este un post-cheie al preşedinţiei americane. Şeful de personal este mîna dreaptă a preşedintelui şi coordonatorul activităţii administraţiei.

Mick Mulvaney îl înlocuise pe John Kelly, concediat de Donald Trump în decembrie 2019. Primul şef de personal al miliardarului republican a fost discretul Reince Priebus, fost preşedinte al Partidului Republican, care a părăsit nava înainte de a împlini 200 de zile în acest post, notează France Presse.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load