Trump consideră că acțiunile SUA în Ucraina sînt lipsite de sens și iritante pentru Rusia

Trump consideră că acțiunile SUA în Ucraina sînt lipsite de sens și iritante pentru Rusia

Președintele SUA, Donald Trump, consideră că acțiunile SUA în Ucraina sînt lipsite de sens și iritante pentru Rusia, cu care este necesar să existe relații de prietenie. Despre aceasta scrie, vineri, ediţia The Washington Post, citînd surse proprii.


El a discutat în repetate rînduri despre această situație cu liderul american, care, potrivit acestuia, consideră că: „Ceea ce facem în Ucraina nu are rost și doar irită Rusia”. Poziția președintelui este, în esență, că trebuie să recunoaștem faptul că Rusia ar trebui să fie prietena noastră și cui, în genere, îi pasă de Ucraina?", îşi citează ziarul sursa.


În articolul din The Washington Post se spune că Trump refuză să stabilească o dată precisă pentru o întîlnire la Casa Albă cu președintele ucrainean Vladimir Zelenski. În același timp, asistenții șefului administrației de la Washington doresc ca aceste negocieri să aibă loc. Publicația leagă această situaţie de cererea lui Trump și a avocatului său Rudolf Giuliani de a desfășura, în Ucraina, proceduri de investigaţie care i-ar viza pe fostul vicepreședinte american Joseph Biden și fiul său.
afacere


Giuliani a cerut, în special, reluarea anchetei activităților unei companii de gaze din Ucraina, asociată fiului lui Biden. El a cerut, de asemenea, Kievului să afle dacă în 2016 a existat o conspirație între autoritățile ucrainene cu Partidul Democrat american, pentru a publica informații defăimătoare despre fostul șef al sediului electoral al lui Trump, Paul Manaforte. În schimb, fostul primar a promis că Trump va relua asistenţa militară americană de 250 de milioane pentru Ucraina, blocată la acel moment, și va avea, de asemenea, o întrevedere cu Zelenski la Casa Albă.


Vineri, The Wall Street Journal, citînd sursele sale, a declarat că în timpul unei conversații telefonice din iulie, Trump „cam de opt ori” a declarat că Zelenski ar trebui să accepte propunerea lui Giuliani. Potrivit avocatului, Biden, fiind vicepreședinte al Statelor Unite, putea face presiuni asupra Kievului pentru a încheia ancheta cu privire la companie ucraineană de gaz asociată fiului său Hunter. Autoritățile ucrainene au declarat anterior că nu au găsit nici o dovadă a unor careva eventuale crime comise de Joseph Biden sau fiul său.


Actualmente, Biden este cel mai probabil adversar al lui Trump la viitoarele alegeri prezidențiale din SUA, din anul 2020. El are cele mai bune șanse de a fi nominalizat la președinția SUA din partea Partidului Democrat.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load