Trump confirmă lichidarea liderului Statului Islamic și mulțumește Rusiei

Trump confirmă lichidarea liderului Statului Islamic și mulțumește Rusiei

Președintele american, Donald Trump, a anunțat, în mod oficial, moartea liderului grupării jihadiste Statul Islamic, Abu Bakr al Baghdadi. Liderul ISIS a murit în urma unui raid efectuat, noaptea trecută, în nord-vestul Siriei, de către forțelor speciale americane.


„Azi-noapte, Statele Unite ale Americii au făcut dreptate: Abu Bakr al-Baghdadi este mort”, a declarat președintele american de la pupitrul Casei Albe, transmite digi24.ro.


„Al-Baghdadi a fost cel mai crud lider al terorismului și cea mai importantă țintă a politicii mele externe”, a adăugat Trump, care a mulțumit, în discurs membrilor comunității de informații și militarilor americani care au contribuit la moartea fostului lider al Statului Islamic.


Trump a mai mulțumit, cu această ocazie, Rusiei, Turciei, Siriei, Irakului și rebelilor kurzi din Siria, pentru ajutorul acordat în misiune. Kurzii i-au ajutat, astfel, pe americani, cu „informații prețioase”


Liderul american a precizat că al-Baghdadi a fost „un om violent care a murit în mod violent”.


Președintele Trump a spus că militarii americani l-au încercuit pe Baghdadi, moment în care acesta și-a detonat vesta cu explozibili pe care o avea asupra sa. Trei dintre copiii liderului ISIS au murit în explozie.


„A murit în momentul în care a ajuns într-o fundătură, într-un tunel. A plîns și s-a văitat tot timpul”, a povestit Trumnp. „Imobilul în care se ascundea fusese deja curățat: oamenii săi au fost ori omorîți ori capturați. Unsprezece copii au fost evacuați în siguranță, în vreme ce trei dintre ei au fost luați cu el (al-Baghdadi). Cîinii noștri i-au luat urma în tunel dar, cînd el a ajuns în fundătură, și-a detonat vesta, omorîndu-i și pe cei trei copii.


Potrivit lui Trump, niciunul dintre militarii americani implicați în operațiune nu a decedat.


„Noaptea trecută a fost o seară minunată pentru Statele Unite și pentru restul lumii. Un lider crud al terorismului a fost eliminat. Oameni nevinovați nu vor mai avea de suferit de pe urma lui. A murit ca un cîine, a murit ca un laș. Lumea este acum un loc mai sigur fără el. Dumnezeu să binecuvînteze America”, a spus Trump.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load