Trump avertizează Iranul "să aibă grijă", proteste la Hong Kong, rezultatele alegerilor din Grecia

Trump avertizează Iranul "să aibă grijă", proteste la Hong Kong, rezultatele alegerilor din Grecia

Trump avertizează Iranul "să aibă grijă" 


Preşedintele american, Donald Trump, a declarat că Iranul "ar face bine să aibă grijă", la cîteva ore după ce Teheranul a anunţat că va creşte concentraţia uraniului îmbogăţit peste limita permisă de Acordul atomic cu marile puteri, informează agenţia de ştiri Reuters.


Tot duminică, Mike Pompeo, secretarul de Stat de la Washington, a ameninţat Iranul cu introducerea de noi sancţiuni şi o amplificare a izolării ţării.


Abbas Araghchi, ministrul adjunct de Externe de la Teheran, a transmis că Administraţia de la Teheran va înceta să respecte cîte o prevedere a Acordului nuclear la fiecare 60 de zile, dacă ţările semnatare nu iau măsuri pentru protejarea Iranului de sancţiunile impuse de Statele Unite.


Oficialul a precizat Iranul va începe să îmbogăţească uraniul la o concentraţie mai mare de 3,67% pentru a produce combustibilul necesar centralei atomice de la Bushehr.

Zeci de mii de persoane au participat la o nouă manifestaţie la Hong Kong


Zeci de mii de persoane au participat duminică la o nouă manifestaţie la Hong Kong, oraşul fiind de mai multe săptămîni scena unor ample proteste provocate de un proiect de lege care prevedea facilitarea extrădărilor din Hong Kong spre China, informează postul NBC News.


Mulţi protestatari erau îmbrăcaţi în tricouri negre, unii dintre ei fluturau steaguri similare cu cele folosite în perioada cînd oraşul era colonie britanică sau purtau pancarte, inclusiv una cu mesajul "Extrădare în China, dispariţie pentru totdeauna".


Protestul s-a desfăşurat în apropierea unei gări din Hong Kong care face legătura între oraşul autonom şi restul teritoriului chinez.


Organizatorii au estimat că la protest au participat aproximativ 230.000 de persoane, în timp ce poliţia a estimat că au fost 56.000 de protestatari.


Aproape de miezul nopţii, cînd mai rămăseseră doar cîteva sute de protestatari, forţele de ordine au intervenit pentru a dispersa manifestanţii care blocau o stradă. În urma violenţelor între cele două părţi au fost reţinute cinci persoane, fiind acuzate de agresarea ori obstrucţionarea ofiţerilor de poliţie.


Manifestaţia de duminică a fost prima acţiune majoră de protest după demonstraţiile violente din data de 1 iulie, atunci cînd protestatarii au ocupat şi vandalizat clădirea Legislativului din Hong Kong.

Juncker l-a felicitat pe Kyriakos Mitsotakis pentru victoria în alegerile din Grecia


Preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a felicitat duminică seara pe Kyriakos Mitsotakis, pentru victoria partidului său, Noua Democraţie, în alegerile legislative din Grecia, informează publicaţia Naftemporiki.


"Aş vrea să vă felicit pentru pentru victoria clară la alegerile legislative. Cunoaşteţi ataşamentul meu personal faţă de Grecia şi poporul său care au suferit atît de mult în cursul ultimului deceniu. Demnitatea, rezistenţa şi angajamentul european al grecilor impune respect", afirmă Juncker într-un mesaj pe Twitter. 


Mesajul este însoţit de o copie a telegramei oficiale care a fost trimisă liderului grec.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load