Trump acuză FBI şi Departamentul de Justiţie de partizanat

Trump acuză FBI şi Departamentul de Justiţie de partizanat

Preşedintele american Donald Trump a acuzat, vineri, FBI şi Departamentul de Justiţie de politizarea investigaţiilor în favoarea Partidului Democrat, pe fondul unui raport al Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor care invocă abuzuri din partea acestor instituţii, relatează Reuters.


"Conducerea şi anchetatorii de rang înalt ai FBI şi ai Departamentului de Justiţie au politizat procesul sacru de investigaţie în favoarea democraţilor şi împotriva republicanilor - ceva care ar fi fost de neconceput cu puţin timp în urmă. Angajaţii de rînd [din FBI şi Departamentul de Justiţie] sînt oameni excepţionali!", a transmis Trump prin intermediul contului de Twitter.


Preşedintele american a prezentat şi un fragment din declaraţia activistului conservator Tom Fitton, preşedintele organizaţiei nonguvernamentale Judicial Watch, care "luptă pentru responsabilitate şi integritate în drept, politică şi guvern".


"Hillary Clinton şi Partidul Democrat au încercat să ascundă faptul că au oferit bani către GPS Fusion (n.a. - o companie americană de cercetare comercială şi informaţii strategice, care desfăşoară şi anchete politice) pentru a crea un dosar, care a fost folosit apoi de către aliaţii lor din Administraţia Obama pentru a convinge o instanţă în mod eronat să spioneze echipa de campanie a lui Trump", este citatul postat de către Donald Trump.


În baza unor informaţii clasificate, un raport de patru pagini - redactat de către parlamentarul republican Devin Nunes, preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor - sugerează că Departamentul de Justiţie şi FBI au abuzat de capacitatea de a supraveghea un membru al echipei de campanie a preşedintelui Donald Trump, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016.


Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a exprimat "preocupări grave" în privinţa exactităţii raportului potrivit căruia ar exista o abordare împotriva lui Donald Trump în cadrul Departamentului de Justiţie.


Totodată, Departamentul de Justiţie şi FBI nu susţin dezvăluirea publică a acestui raport, întrucît ar putea expune informaţii clasificate şi ar putea vicia investigaţia procurorului special Robert Mueller privind ingerinţele Rusiei în campania electorală americană şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi.


Şeful de cabinet al Casei Albe, John Kelly, a declarat miercuri că documentul ar putea să fie făcut public în curînd, după finalizarea unei verificări de către avocaţii preşedinţiei.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load