COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trump a semnat o lege care dă o apreciere evenimentelor în Hong Kong

Trump a semnat o lege care dă o apreciere evenimentelor în Hong Kong

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a promulgat miercuri proiectul de lege privind susținerea protestatarilor care au ieșit în stradă în Hong Kong în favoarea democrației.

Deși China a acuzat SUA de „intenții sinistre”, liderul de la Casa Albă urmărește să încheie un acord comercial pentru a pune capăt războiului comercial, relatează BBC.

Noua legislație a fost aprobată săptămîna trecută în unanimitate în Senat și doar cu un vot împotrivă în Camera Reprezentanților. Actul normativ prevede că Departamentul de Stat trebuie să certifice anual dacă Kong Kong-ul păstrează suficientă autonomie pentru a justifica acordul special încheiat cu SUA care au ajutat insula să-și mențină poziția de centru financiar mondial.


De asemenea, în lege sînt stipulate sancțiuni în cazul încălcării drepturilor omului. Donald Trump a declarat că a semnat legea „din respect față de președintele chinez Xi (Jinping) și față de oamenii din Hong Kong”

Ministerul chinez de Externe a anunțat că Beijingul va lua „măsuri ferme de contracarare” și a acuzat Statele Unite de „intenții sinistre”.

„Sfătuim SUA să nu acţioneze arbitrar; în caz contrar, China va contracara cu hotărîre şi toate consecinţele ce vor apărea trebuie să fie suportate de Statele Unite”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Beijing.

China a denunţat aceste legi ca pe o ingerinţă brutală în afacerile sale interne şi o încălcare a dreptului internaţional. Cu toate acestea, Donald Trump vrea să ajungă la un acord cu autoritățile chineze pentru a pune capăt războiului comercial dintre SUA și China.

Reacția Guvernului de la Kong Kong după ce Trump a semnat o lege pentru susținerea protestatarilor

De asemenea, Guvernul din Kong Kong a reacționat, precizînd că legea promulgată de Trump va transmite un mesaj greșit și nu va duce la detensionarea situației.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load