COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trump a felicitat astronautele care au ieşit primele în spaţiu

Trump a felicitat astronautele care au ieşit primele în spaţiu

Preşedintele american Donald Trump le-a telefonat celor două astronaute care au efectuat vineri prima ieşire în spaţiu exclusiv feminină pentru a le felicita pentru această realizare, informează DPA.

Trump le-a spus celor două femei că ''este încîntat să vorbească în direct cu două curajoase astronaute americane care au scris istorie''. ''Vreau să vă felicit doar. Este incredibil ceea ce faceţi. Sunteţi foarte curajoase'', a mai spus preşedintele SUA.

Trump le-a întrebat pe cele două astronaute care este mesajul referitor la această realizare pe care doresc să-l transmită în special tinerelor femei interesate de domeniul spaţial.


Jessica Meir a recunoscut meritele femeilor-astronaut care au mai efectuat în trecut ieşiri în spaţiu - mereu însoţite de astronauţi de sex masculin.

Meir a afirmat că ea, alături de prietena şi colega sa astronauta Christina Koch, ''au călcat pe urmele acestora''.

Astronautele americane Christina Koch şi Jessica Meir au efectuat împreună vineri o ieşire în spaţiu de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) pentru a realiza o lucrare de reparaţii, marcînd prima ieşire în spaţiu exclusiv feminină în cei 60 de ani de istorie spaţială ai NASA.

O primă tentativă de ieşire în spaţiu exclusiv feminină fusese programată pentru luna martie, dar NASA a fost nevoită să anuleze misiunea cu patru zile înainte, din lipsa unor costume spaţiale de mărime corespunzătoare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load