TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Trump a distribuit o poză trucată cu cîinele care a participat la raidul împotriva liderului ISIS

Trump a distribuit o poză trucată cu cîinele care a participat la raidul împotriva liderului ISIS

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că îl va primi săptămîna viitoare la Casa Albă pe Conan, cîinele militar care a participat la operaţiunea în care liderul grupării teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, şi-a găsit sfîrşitul.

″Un fotomontaj foarte frumos, dar versiunea ‘reală’ a lui Conan va părăsi Orientul Mijlociu şi va veni la Casa Albă săptămîna viitoare″⁣, a anunţat Trump pe Twitter, însoţindu-şi mesajul de o fotografie modificată în Photoshop în care apare cîinele militar cu menţiunea ″⁣erou american″⁣, scrisă cu majuscule. Doar că, în fotomontaj, Conan pare a se afla deja la Casa Albă, în timp ce preşedintele Trump îi agaţă la gît o medalie. Potrivit EFE, există deja o fotografie de la o ceremonie din 2017 în care Donald Trump decora un medic militar care a participat la războiul din Vietnam. În fotografia postată pe Twitter de Trump şi pe care a preluat-o de la site-ul de ştiri conservator Daily Wire, chipul veteranului de război a fost înlocuit cu cel al cîinelui militar.


Conan a devenit erou naţional în SUA de cînd Trump a dezvăluit că l-a urmărit pe Al-Baghdadi într-un tunel, iar liderul SI, încolţit, a ales să-şi detoneze centura cu explozibili pe care o avea asupra lui pentru a nu fi capturat de forţele americane.

Cîinele militar a fost rănit în operaţiunea în care şi-a pierdut viaţa Al-Baghdadi şi în care au murit şi doi dintre copiii săi.

″K-9 al nostru, cum li se spune. Eu îi spun cîine. Un cîine frumos, un cîine talentat, care a fost rănit şi recuperat (de militari)″⁣, a declarat Trump la sfîrşitul săptămînii trecute într-un discurs la Casa Albă.

Conan face parte din rasa belgiană Ciobănesc Malinois, aceeaşi rasă folosită de militarii americani în operaţiunea care s-a soldat cu uciderea liderului Al Qaida, Osama Bin Laden, în 2011.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load