COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trump a discutat cu Putin despre eventuala participare a liderului de la Kremin la summitul G7

Trump a discutat cu Putin despre eventuala participare a liderului de la Kremin la summitul G7

Preşedintele SUA, Donald Trump, a discutat luni cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre intenția Washingtonului de a-l invita pe liderul de la Kremlin la summitul G7, informează agenţia de presă Tass şi site-ul Axios.com.

"Donald Trump l-a informat pe Vladimir Putin despre ideea sa de organizare a summitului G7, cu posibila participare a liderilor din Rusia, Australia, India şi Coreea de Sud", a anunţat biroul de presă al Kremlinului.

Trump şi Putin au evidenţiat importanţa intensificării dialogului SUA-Rusia pe tema stabilităţii strategice şi a consolidării încrederii în domeniul militar. "S-a stabilit să fie menţinute contactele la diverse niveluri. Printre altele, Putin şi Trump au discutat despre sfera energetică, despre cooperarea în domeniul spaţial şi combaterea coronavirusului. Cei doi preşedinţi au schimbat opinii despre măsurile luate de cele două ţări pentru a încetini răspîndirea virusului. Putin i-a exprimat recunoştinţa sa lui Trump pentru trimiterea în Rusia a unor aparate de respiraţie artificială.


Preşedintele Rusiei l-a felicitat pe Trump pentru lansarea cu succes a navetei Crew Dragon, pe 30 mai, cu care au fost transportaţi astronauţi americani la Staţia Spaţială Internaţională. A fost confirmat angajamentul de a dezvolta cooperarea spaţială în beneficiul ambelor părţi", precizează Kremlinul, catalogînd conversaţia drept "constructivă, specifică domeniului afacerilor şi substanţială".

Guvernul Marii Britanii a declarat că este dreptul Washingtonului de a decide ce lideri sînt invitaţi la reuniunea de anul acesta a Grupului ţărilor puternic industrializate, G7, în condiţiile în care summitul se va desfăşura în SUA. Însă guvernul de la Londra semnalează că se opune readmiterii Rusiei în Grupului naţiunilor puternic industrializate. La rîndul său, premierul Canadei, Justin Trudeau, a declarat că Rusia nu va fi binevenită în organizaţie atît timp cît nu respectă reglementările internaţionale.

Participarea Rusiei la reuniunile G8 a fost suspendată în 2014, după anexarea regiunii ucrainene Crimeea.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load