TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Trump a declarat că SUA califică controlul asupra petrolului în Siria drept obiectivul său de bază

Trump a declarat că SUA califică controlul asupra petrolului în Siria drept obiectivul său de bază

Statele Unite vor păstra în cele din urmă aproximativ 600 de militari în Siria, în pofida voinţei afişate de preşedintele Donald Trump de a pune capăt "războaielor fără sfîrşit", a afirmat miercuri şeful Pentagonului, Mark Esper, citat de AFP.

"Sîntem pe cale de a retrage trupele din nord-estul Siriei", a declarat ministrul american al apărării în avionul care îl ducea la Seul, unde începe joi un turneu prin Asia.

"În final, vom avea acolo între 500 şi 600 de soldaţi", a adăugat el.

Îîntrebat dacă acest număr îi include şi pe cei circa 200 de soldaţi desfăşuraţi la garnizoana Al-Tanf (sud), la frontiera cu Iordania, Mark Esper a explicat că vorbeşte numai despre nord-estul Siriei, unde Donald Trump a însărcinat deja Pentagonul să asigure securitatea terenurilor petrolifere.

"În întreaga ţară, vor fi cu puţin peste 600", a subliniat el.

Un responsabil militar american a declarat săptămîna trecută pentru AFP că numărul soldaţilor americani desfăşuraţi în Siria rămîne aproximativ stabil, la mai puţin de o mie, adăugînd că retragerea din nord continuă.

Mark Esper a ţinut să adauge că datele se mai pot schimba, în special dacă aliaţii europeni îşi vor întări efectivele din această ţară.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load