COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trump a confirmat că a blocat ajutorul militar pentru Ucraina

Trump a confirmat că a blocat ajutorul militar pentru Ucraina

Preşedintele american Donald Trump a confirmat, marţi, că a blocat ajutorul acordat de Statele Unite Ucrainei, o acţiune aflată în centrul unei furtuni politice privitoare la presiunea pe care liderul de la Washington ar fi exercitat-o asupra lui Volodimir Zelenski, de a-l investiga pe rivalul său democrat, Joe Biden.

Trump le-a spus reporterilor prezenţi la Adunarea Generală a ONU că nu este nimic greşit în suspendarea ajutorului de aproape 400 de milioane de dolari acordat Ucrainei, precizînd că voia ca şi Europa, nu numai Statele Unite, să ofere sprijin Kievului, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

La Washington, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, membră a Partidului Democrat, trebuie să se întîlnească, marţi seară, cu colegi de partid pentru a discuta despre suspendarea preşedintelui republican.


În plus, un important senator american a cerut o investigaţie privitoare la suspendarea acestui ajutor.

Luni, Trump a negat că ar fi încercat să pună presiune pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-o discuţie telefonică de pe 25 iulie, pentru a lansa o investigaţie pentru corupţie care să-l vizeze pe Biden, preferatul la nominalizarea democraţilor pentru prezidenţialele din 2020, şi pe fiul său Hunter, în schimbul ajutorului militar de la americani.

Înainte de discursul său de la Adunarea Generală a ONU, Trump a confirmat că a vrut ca fondurile pentru Ucraina să fie îngheţate, adăugînd că ţările europene ar trebui să acorde asistenţă Kievului, dar s-a răzgîndit după ce „oamenii m-au sunat”.

Trump le-a mai spus jurnaliştilor că încă este de părere că şi alte state trebuie să plătească pentru a ajuta Ucraina: „Banii au fost daţi, dar, foarte important, Germania, Franţa, alte ţări ar trebui şi ele să dea bani”, a afirmat Trump.

„Noi băgăm cea mai mare parte din bani şi întreb de ce. Ceea ce vreau şi insist este ca şi Europa să dea bani pentru Ucraina”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load