COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trump a avut o conversație „extrem de importantă” cu Putin

Trump a avut o conversație „extrem de importantă” cu Putin

Președintele SUA, Donald Trump, consideră extrem de importantă conversația sa telefonică de duminică cu Președintele rus, Vladimir Putin.

Liderul american a declarat acest lucru luni, în cadrul unui briefing de presă la Casa Albă. În același timp, el a precizat că în timpul conversației au fost discutate și chestiunile ce țin de controlul armelor și relațiile cu China, relatează tass.ru.

„Am discutat mai multe lucruri. Am discutat despre China. Am discutat o mulțime de subiecte diferite, dar discuția s-a axat preponderent pe petrol, după cum vă puteți imagina. Ei [autoritățile ruse] au ajutat foarte mult la stabilizarea prețului [la hidrocarburi], la stabilizarea volumului de barili [în vederea micșorării]”, a declarat Trump, comentînd conversația sa cu Putin și acordurile la care a ajuns OPEC+.

„Cred că volumul va fi mai aproape de 20 [milioane barili pe zi]. Poate 15 [milioane barili pe zi]. Dar mai aproape de 20 [milioane] decît de 10 [milioane]. Cred că aceasta a fost o conversație extrem de importantă”, a remarcat șeful Casei Albe.


Președintelui SUA i s-a solicitat să precizeze dacă în cadrul discuției au fost atinse problemele strategice de securitate și control al armelor. Reporterul a făcut referire la o declarație cu privire la conținutul conversației, făcută anterior publică de Kremlin. În acest document s-a specificat că părțile au examinat, de asemenea, „probleme de actualitate privind asigurarea securității strategice”.

„Am vorbit despre armament. Da, am vorbit. A fost de fapt o parte foarte importantă a conversației. Este bine că ați observat”, a răspuns Trump.

„Aș spune că am vorbit în principal despre China, am vorbit despre granițele lor. Am discutat puțin despre granițele noastre, granițele noastre cu Mexicul, deoarece Mexicul, după cum știți, este un membru important al acordului [OPEC+]”, a spus Președintele SUA

În acest context el a explicat că apreciază acordurile între Washington și Mexico, menite să reducă intrările de petrol pe piața mondială.

„Din punctul de vedere al Mexicului, a fost foarte dificil. Nu a fost o înțelegere ușoară pentru Mexic și pentru Președintele său [Andrés Manuel Lopez Obrador]. Am apreciat un anumit grad de flexibilitate”, a declarat Trump. „Dar am vorbit despre granițe, China, Mexic”, a conchis el.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load