Trump a anunţat noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord

Trump a anunţat noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord

Măsurile vizează peste 50 de companii comerciale şi de transport maritim care, potrivit administraţiei americane, ajută regimul de la Phenian să ocolească sancţiunile deja existente.

Obiectivul este oprirea programului de înarmare nucleară. Donald Trump susţine că sînt cele mai dure sancţiuni adoptate vreodată şi că vor avea şi cel mai mare impact. Dar dacă nici aceastea nu funcţionează, Statele Unite vor trece la „faza a doua”, a răspuns jurnaliştilor. Nu a dat lămuriri la ce se referă exact, dar va fi ceva extrem de dur.

Donald Trump: Rămîne de văzut. Nu cred că voi juca acea carte. Dar vom vedea. Dacă sancţiunile nu funcţionează, va trebui să trecem la "faza doi". Iar faza doi va fi ceva foarte dur. Ar putea fi un lucru foarte, foarte nefericit. Este un stat paria. Dacă putem ajunge la un acord, va fi un lucru foarte bun. Dacă nu, ceva va trebui să se întîmple.

„Doar sancţiunile nu vor rezolva criza. Sancţiunile sînt o unealtă din trusa noastră, dar trebuie să ajungem la masa negocierilor. Dar nord-coreenii nu se vor aşeza la masă decît dacă sîntem dispuşi să discutăm problemele importante pentru ei. Ei văd în programul de înarmare o garanţie de securitate împotriva a ceea ce îi face să se teamă, adică un atac militar american”, a spus Daryl Kimball, analist Arms Control Association.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load