COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trump a anunțat că a avut o "discuție bună" cu Putin privind petrolul

 Trump a anunțat că a avut o "discuție bună" cu Putin privind petrolul

Președintele american Donald Trump a declarat că a avut o discuție "bună" cu președintele rus Vladimir Putin și regele saudit Salman. Potrivit lui, OPEC+ este aproape de încheierea acordului de reducere a producției de petrol pentru a stabiliza prețurile mondiale.

"Am avut o discuție foarte bună. Să vedem ce se va întîmpla. După cum știți, OPEC s-a întîlnit astăzi. Aș spune că ei sînt aproape de (încheierea) acordului. În curînd vom afla", a declarat Trump la o conferință de presă, transmite ria.ru

El a menționat că rezultatele acordului OPEC+ vor fi anunțate joi sau vineri.


Liderul de la Casa Albă a adăugat că discuția cu liderii externi a durat mai mult de o oră. În același timp, el a menționat că SUA nu sînt interesate de prețurile scăzute la petrolul, deoarece acest lucru va duce la o recesiune globală.

Wall Street Journal a anunțat anterior că toate țările OPEC+ au fost de acord cu termenii noului acord de reducere a extragerii petrolului. Potrivit surselor RIA Novosti, participanții la acord intenționează să reducă producția pînă la zece milioane de barili pe zi în mai-iunie. În același timp, Moscova și Riyadh în această perioadă vor fi obligate să extragă nu mai mult de 8,8 milioane de barili pe zi.

Potrivit surselor Reuters, în timpul negocierilor, OPEC și-a exprimat dorința ca statele care nu sînt membri, cum ar fi SUA, Canada, Norvegia și Brazilia, să reducă extragerea de petrol pînă la cinci milioane de barili pe zi.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load