COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trudeau exclude un schimb între directoarea Huawei şi cei doi canadieni încarceraţi în China

Trudeau exclude un schimb între directoarea Huawei şi cei doi canadieni încarceraţi în China

Premierul canadian Justin Trudeau și-a declarat dezacordul total cu privire la faptul că ar putea interveni în procedura de extrădare în SUA a directoarei financiare a gigantului chinez de telecomunicaţii Huawei pentru a obţine eliberarea a doi cetăţeni canadieni încarceraţi în China.

Premierul este de părere că o astfel de intervenţie ar pune în pericol alţi compatrioţi aflaţi în străinătate, relatează Agerpres.

”Realitatea este că eliberarea lui Meng Wanzhou pentru rezolvarea unei probleme pe termen scurt ar pune în pericol mii de canadieni care călătoresc în China şi în lume, semnalând că un guvern poate avea o influenţă politică asupra Canadei arestând canadieni în mod aleator. Este absolut inacceptabil”, a precizat Justin Trudeau.


Astfel, premierul a răspuns unei scrisori deschise, care a fost trimisă miercuri de 20 de foști miniștri, diplomaţi sau jurişti canadieni, care îl chemau să intervină pentru a pune capăt procedurii de extrădare în China a lui Meng Wanzhou.

Michael Kovrig, fost diplomat aflat la post la Beijng, şi Michael Spavor, consultant, om de afaceri şi specialist în Coreea de Nord, au fost inculpaţi în China, la mijlocul lunii iunie, pentru ”spionaj” şi ”divulgarea de secrete de stat”.

O criză diplomatică fără precedent între Ottawa și Beijing a fost declanșată de arestarea lui Meng Wanzhou la finele lui 2018. Fiica fondatorului Huawei este acuzată de SUA de ocolirea sancţiunilor americane aplicate Iranului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load