COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd sosește trenul blindat al lui Kim Jong-un la Vladivostok

Cînd sosește trenul blindat al lui Kim Jong-un la Vladivostok

Trenul blindat al liderului nord-coreean Kim Jong-un va sosi la Vladivostok, miercuri, urmînd să aibă întrevederi cu preşedintele rus Vladimir Putin, a declarat pentru Sputnik o sursă de la căile ferate din Orientul Îndepărtat Rus.

„Trenul va sosi în staţia Hasan dimineaţa, apoi se va îndrepta spre Ussuriysk, iar de acolo va merge pînă la Vladivostok. Traficul de tren în regiune respectă orarul de astăzi. Orarul poate fi ajustat în timp ce trenul blindat se va deplasa pe ruta ferată Hasan-Ussurisk şi apoi pe secţiunea Ussurisk-Vladivostok a Căii ferate transsiberiene. Acelaşi lucru se va întîmpla la întoarcere”, a spus sursa, potrivit Sputnik Internaţional.

Pe 23 aprilie, două aeronave din Coreea de Nord au aterizat pe aeroportul din Vladivostok. Presa din Coreea de Sud a relatat că personalul din serviciul de securitate al lui Kim se afla la bordul avioanelor şi că au sosit în Rusia pentru a se pregăti pentru o întrunire între Kim şi preşedintele rus Vladimir Putin.


Luni, purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că cei doi lideri se vor întîlni la sfîrşitul lunii aprilie. Se aşteaptă ca întrunirea să aibă loc la Universitatea federală din Vladivostok din Orientul Îndepărtat, potrivit relatărilor din presă. Se spune că locaţia a fost aleasă de Coreea de Nord din motive legate de securitate.

La începutul lunii aprilie, ministrul rus de Interne, Vladimir Kolokoltsev, a declarat, în cadrul unei întîlniri cu ministrul Securităţii poporului din Coreea de Nord, Choe Pu Il, că Rusia intenţionează să promoveze cooperarea cu Coreea de Nord în diferite domenii care nu sînt afectate de sancţiunile internaţionale. Situaţia de pe Peninsula Coreeană – unde, din 1953, cele două ţări sînt divizate, avînd sisteme politice diferite –, s-a îmbunătăţit anul trecut, avînd loc mai multe întruniri între Kim şi preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in. De asemenea, Kim a fost la două reuniuni la nivel înalt cu preşedintele american Donald Trump, în iunie 2018 cele două părţi ajungînd la un acord verbal fără caracter constrîngător, care prevede că Phenianul va face eforturi pentru a promova denuclearizarea completă a peninsulei în schimbul îngheţării exerciţiilor militare SUA-Coreea de Sud şi a posibilei eliminări a sancţiunilor din partea SUA.

Totuşi, cel de-al doilea summit s-a încheiat brusc pe 28 februarie, fără a se ajunge la niciun acord.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load