TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Trei ţări cer Iranului să respecte Acordul Nuclear

Trei ţări cer Iranului să respecte Acordul Nuclear

Germania, Franţa şi Marea Britanie au cerut Iranului să renunţe la măsurile ce contravin acordului nuclear din 2015, în contextul în care autorităţile de la Teheran au anunţat renunţarea la orice limită privind îmbogăţirea uraniului.

„Cerem Iranului să retragă toate măsurile ce nu sînt conforme cu acordul nuclear” se arată într-un comunicat comun al cancelarului german Angela Merkel, preşedintelui francez Emmanuel Macron şi premierului britanic Boris Johnson, conform AFP.


Cei trei înalţi oficiali europeni au menţionat de asemenea, în documentul comun, tensiunile în creştere din Orientul Mijlociu determinate de uciderea vineri, la Bagdad, de către forţele americane a generalului iranian Qassem Soleimani şi a unui important responsabil irakian pro-iranian, Abu Mehdi al-Muhandis.

În acest context, cei trei lideri europeni fac apel la Iran, care a promis represalii, să se abţină de la înfăptuirea „unor noi acţiuni violente sau de a acorda sprijinul unor astfel de acţiuni”.

„În prezent este crucială realizarea unei dezescaladări. Chemăm toţi actorii să dea dovadă de maximă reţinere şi responsabilitate”, se arată în declaraţia comună.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load