Tragedie în apele Chinei. 32 de marinari sînt dați dispăruți

Tragedie în apele Chinei. 32 de marinari sînt dați dispăruți

Treizeci şi două de persoane sînt date dispărute, după coliziunea dintre un petrolier şi un cargo, sîmbătă seară, în largul coastei de est a Chinei, informează BBC.


Petrolierul Sanchi, înregistrat în Panama, care transporta 136.000 de tone de petrol iranian, a luat foc după accident. Ministerul Transporturilor din China a declarat că persoanele dispărute fac parte din echipajul petrolierului - 30 din Iran şi două din Bangladesh. Echipajul de 21 de membri al navei de marfă a fost salvat. "Sanchi pluteşte şi arde.

Există o scurgere de petrol şi facem eforturi de salvare", a anunţat Ministerul Transporturilor. O imagine publicată de postul de stat CGTN arată cum fumul se ridică din petrolier. Coliziunea s-a produs la aproximativ 160 de mile marine (296 km) în largul coastei Shanghaiului. Opt nave chineze au fost trimise pentru operaţiunea de căutare şi salvare, a anunţat agenţia oficială de ştiri din China, Xinhua.

Coreea de Sud a trimis, de asemenea, o navă de coastă şi un elicopter pentru a ajuta la căutări. Petrolierul navigha spre Daesan (Coreea de Sud) din Insula Kharg (Iran). El avea o încărcătură în valoare de 60 de milioane de dolari, echivalentul a puţin sub un milion de barili. Cargo-ul înregistrat în Hong Kong transporta 64.000 de tone de cereale din SUA în provincia Guangdong, din sudul Chinei.

 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load