Traficul rutier, suspendat pentru a se permite reproducerea broaştelor

Traficul rutier, suspendat pentru a se permite reproducerea broaştelor

Circulaţia autovehiculelor pe o şosea din oraşul Saint-Malo, situat în vestul Franţei, urmează să fie suspendată timp de două luni, măsura fiind adoptată pentru a se încuraja reproducerea unor specii de amfibieni, a anunţat vineri primăria localităţii.


Traficul rutier pe Rue des Petits Ports, o şosea situată în apropierea Pointe de la Varde, sit inclus pe lista zonelor naturale protejate, va fi închis în perioada 15 ianuarie - 15 martie, conform unui decret municipal.


Anul trecut s-a constatat „mortalitatea ridicată în rîndul amfibienilor în timpul migraţiei”, cauzată de traficul rutier din acest oraş portuar de pe coasta nordică a Bretaniei.


În această perioadă a anului, broaştele rîioase şi tritonii Lissotriton helveticus, incluşi pe lista roşie a speciilor pe cale de dispariţie, migrează în vederea reproducerii într-un iaz situat în apropierea şoselei.


„La mijlocul lunii februarie 2017, aproximativ o mie de amfibieni au fost semnalaţi în jurul acestui iaz”, potrivit primăriei.


În 2017, prima interdicţie de circulaţie impusă în zonă timp de o lună „a făcut posibilă stoparea mortalităţii amfibienilor şi conservarea reproducerii acestora”, a precizat instituţia.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load