COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Tokyo a ridicat alerta la cel mai înalt nivel, după ce cazurile zilnice de infectare au atins un nivel record

Tokyo a ridicat alerta la cel mai înalt nivel, după ce cazurile zilnice de infectare au atins un nivel record

Tokyo a ridicat alerta la nivel „roşu”, cel mai înalt din sistemul japonez, după ce cazurile noi zilnice de infectare cu coronavirus au atins un nivel record. Guvernatorul Tokyo, Yuriko Koike, a descris situaţia din capitala japoneză drept „destul de severă”, scrie ShanghaiDaily.com.

„Ne aflăm într-o situaţie în care trebuie să lansăm avertismente pentru cetăţeni şi companii”, a declarat Koike într-o conferinţă de presă. Ea le-a cerut locuitorilor din Tokyo să evite să facă orice fel de călătorie care nu este absolut necesară.

Rata de infecţie în Tokyo este în stadiu „roşu”, cel mai ridicat dintre cele patru niveluri din sistemul metropolei, a spus Koike, citînd experţii din sistemul medical. De altfel, aceştia au lansat un avertisment în cursul zilei de miercuri, spunînd că infecţiile au crescut destul de mult, scrie Mediafax.


Experţii din domeniul sănătăţii spun că infecţiile în rândul tinerilor şi cazurile asimptomatice cresc în Tokyo.

Japonia a raportat 288 de noi cazuri de infecţii cu COVID-19 şi două decese în ultimele 24 de ore. Numărul total al cazurilor a ajuns la 22.508, iar decesele la 984.

Potrivit cifrelor oficiale, Japonia este una dintre ţările care au făcut cele mai puţine teste pentru COVID. La o populaţie de peste 126 milioane de locuitori, au fost realizate pînă acum 586.000 de teste.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load