Toate bisericile din Sri Lanka rămîn închise

Toate bisericile din Sri Lanka rămîn închise

Toate bisericile din Sri Lanka vor rămîne închise şi nici o slujbă nu va fi oficiată pînă la ”ameliorarea situaţiei din domeniul securităţii” după atentatele de Paşti, soldate cu 359 de morţi, a anunţat un responsabil al Bisericii srilankeze, relatează joi AFP, potrivit agerpres.


”La recomandarea forţelor de securitate, ţinem închise toate bisericile”, a declarat sursa, adăugînd că ”nu va avea loc nici o slujbă religioasă publică pînă la noi ordine”. Duminica trecută, trei biserici au fost lovite de kamikaze în plină slujbă de Paşti, provocînd un carnagiu.


Sri Lanka a întărit de atunci securitatea în jurul bisericilor, potrivit unor responsabili ai guvernului. Minoritatea creştină reprezintă 7% din populaţia ţării, în majoritate budistă (70%).


Ţara sud-asiatică s-a angajat într-o uriaşă ”vînătoare” de suspecţi care au legătură cu atentatele sinucigaşe, atribuite de către autorităţi grupării locale National Thowheeth Jama’ath (NTJ) şi care au fost revendicate de către organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI).


Aproape 75 de persoane au fost interpelate în acest stadiu al anchetei privind atentatele, unele dintre cele mai sîngeroase din lume de la atacurile din 11 septembrie 2001 din SUA.


Armata srilankeză a anunţat joi implicarea a mii de soldaţi suplimentari pentru a sprijini poliţia în operaţiunile de căutare. Este în vigoare starea de urgenţă pentru a da mai multă putere forţelor de securitate. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load