Toate ambalajele din plastic de pe piaţa UE vor deveni reciclabile

Toate ambalajele din plastic de pe piaţa UE vor deveni reciclabile

Comisia Europeană a adoptat prima strategie la nivel european privind materialele plastice, care se înscrie în eforturile de tranziţie spre o economie mai circulară şi prevede că toate ambalajele din plastic de pe piaţa Uniunii Europene vor deveni reciclabile pînă în 2030, se arată într-un comunicat al forului comunitar.


Obiectivul strategiei este acela de a proteja mediul de poluarea cu plastic şi, în acelaşi timp, de a stimula creşterea şi inovarea, astfel încît provocările cu care ne confruntăm să devină un program pozitiv pentru viitorul Europei.

Există argumente economice solide pentru transformarea modului în care produsele sînt concepute, fabricate, folosite şi reciclate în UE, iar dacă Europa va lua iniţiativa în acest domeniu vor fi create noi posibilităţi de investiţii şi locuri de muncă. Conform noilor planuri, toate ambalajele din plastic de pe piaţa UE vor deveni reciclabile pînă în 2030, consumul de articole din plastic de unică folosinţă va fi redus, iar utilizarea intenţională a microplasticului va fi limitată.

În fiecare an, europenii generează 25 de milioane de tone de deşeuri din plastic, însă mai puţin de 30% sînt colectate pentru a fi reciclate.

În întreaga lume, plasticul reprezintă 85% din deşeurile de pe plaje. Plasticul ajunge chiar şi în plămînii şi pe mesele noastre, iar efectele asupra sănătăţii ale microplasticului din aer, din apă şi din alimente sînt încă necunoscute.

Noua strategie la nivelul UE privind materialele plastice va aborda această problemă în mod direct, pornind de la măsurile luate de Comisie pînă în prezent.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load