COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Toată Italia a intrat în carantină

Toată Italia a intrat în carantină

Premierul italian Giuseppe Conte a lansat luni seară un apel tuturor italienilor „să evite deplasările” pe teritoriul naţional pentru a opri epidemia de coronavirus şi a ordonat „interdicţia oricăror adunărilor în aer liber”.

„Voi semna un decret pe care îl pot rezuma astfel: ‘Stau acasă’. Nu va mai exista ‘o zonă roşie în peninsulă’ (…) Toată Italia va deveni o zonă protejată”, a declarat el pe un ton grav într-un briefing de presă la sediul guvernului.

„Nu mai este timp de pierdut. Datele ne arată că avem o creştere importantă a cazurilor de contaminare, a persoanelor spitalizate la terapie intensivă şi, din păcate, a persoanelor decedate. Trebuie să ne schimbăm obiceiurile. Acestea trebuie să se schimbe acum”, a subliniat el, transmite NOI.md cu referire la agerpres.ro.

Din acest motiv, „am decis să adopt imediat măsuri şi mai severe, şi mai puternice”, a adăugat Giuseppe Conte.


Aceste noi măsuri fără precedent, a căror aplicare nu a fost precizată de premierul italian, vor fi detaliate într-un decret care va intra în vigoare de marţi în întreaga Italie, cea mai afectată ţară, după China, cu peste 9.000 de cazuri, dintre care 463 de morţi.

Măsurile nu prevăd, totuşi, „limitarea transportului public, pentru a garanta continuitatea” activităţii economice şi „a permite oamenilor să mergă la lucru”, a ţinut să adauge premierul italian.

Iniţial prevăzută pînă la 15 martie, închiderea şcolilor şi universităţilor va rămîne în vigoare pînă la 3 aprilie, a anunţat el.

Giuseppe Conte a dispus, de asemenea, suspendarea campionatului de fotbal.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load