COVID-19 în MOLDOVA

Toalete publice transparente la Tokyo, inovație tipic japoneză

Toalete publice transparente la Tokyo, inovație tipic japoneză

Două toalete publice colorate au fost instalate în parcurile din capitala Japoniei, transmite informatiabucuresti.ro.

Ele sînt complet vizibile atunci cînd sunt inactive, dar devin opace atunci cînd sunt utilizate. Instalațiile ultramoderne fac parte dintr-un proiect de design care prevede ca artiștii și arhitecții să creeze toalete personalizate, inovatoare și interesante, care să fascineze și să încînte publicul din cartierul Shibuya.

Cele două spații futuriste sunt amplasate la Yoyogi Fukamachi Mini Park și Haru-no-Ogawa Community Park. Cu roșu vibrant, portocaliu și purpuriu, precum și albastru și verde, toaletele sînt atrăgătoare și bine luminate atunci cînd sunt goale. Pereții exteriori au fost construiți dintr-un geam special, care devine instantaneu opac atunci cînd cheia este rotită, acordînd confidențialitate utilizatorului. Pe lîngă faptul că este o instalație publică distractivă, toaleta servește și ca o funcție secundară, aceea de a crea ambianță pe măsură ce soarele coboară la orizont. "Noaptea, devine o toaletă care luminează parcul ca un felinar frumos de hîrtie", a spus firma de arhitectură.


„Japonia este cunoscută ca una dintre cele mai curate țări din lume. Chiar și toaletele publice au un standard de igienă mai ridicat decît în ​​mare parte din restul lumii. Cu toate acestea, utilizarea toaletelor publice este limitată din cauza stereotipurilor, de genul că ar fi sunt întunecate, murdare, mirositoare și înfricoșătoare. Pentru a risipi aceste concepții greșite cu privire la toaletele publice, Fundația Nippon a decis să renoveze toaletele publice din oraș. Pe lângă construcție, am organizat întreținerea continuă, astfel încît oamenii să se simtă confortabil folosind aceste toalete publice și să încurajeze un spirit de ospitalitate pentru următoarea persoană”, au explicat membrii Fundației Nippon, cea care administrează proiectul.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load