COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Țipatul în roller coaster, interzis în Japonia (VIDEO)

Țipatul în roller coaster, interzis în Japonia (VIDEO)

Mai multe parcuri de distracții din Japonia au interzis țipatul în roller coaster și alte dispozitive care oferă senzații tari, în contextul pandemiei COVID-19.

Regula s-ar putea să fie dificil de respectat, deoarece acesta nu este un lucru pe care oamenii îl fac în mod conștient, potrivit cercetătorilor. Totuși, proprietarii parcurilor le sugerează oamenilor să încerce să „țipe în sufletele lor”, informează go4it.ro.

Cînd oamenii țipă sau strigă eliberează pe gură o cantitate mare de picături de salivă, care pot ajunge la distanțe mai mari de doi metri.


Într-un clip de patru minute, doi manageri de la parcul Fuji-Q Highland, Daisuke Iwata și Koichiro Horiuchi, poartă măști de protecție în timp ce se dau în Fujiyama, un roller coaster care atinge viteza maximă de 128 km/h. Bărbații reușesc să stea calmi și să nu țipe, dar nu este, probabil, prima dată cînd folosesc Fujiyama.

Clienții au declarat că vor încerca să respecte regula, transmite Wall Street Journal. Din fericire, cei care o încalcă nu vor fi pedepsiți.

Astfel de reguli, care nu atrag după ele pedepse dacă sînt încălcate, sînt obișnuite în Japonia. În orașul Yamato este ilegală, de la 1 iulie, folosirea unui dispozitiv mobil în timp ce oamenii merg pe jos. Cetățenii sînt încurajați să își folosească dispozitivele electronice în timp ce stau, pentru a nu-i deranja pe cei din jur și pentru a fi în siguranță.

Totuși, oamenii nu sînt sancționați cu amenzi. Scopul legii este să atragă atenția asupra pericolului reprezentat de folosirea electronicelor de către pietonii aflați în mișcare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load