COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Tihanovskaia: ”Plecarea lui Lukașenko din funcția de președinte este doar o chestiune de timp”

Tihanovskaia: ”Plecarea lui Lukașenko din funcția de președinte este doar o chestiune de timp”

Fostul candidat la președinție al Belarusului, Svetlana Tihanovskaia, a declarat că plecarea liderului republicii, Alexandr Lukașenko, din funcția de președinte, este o chestiune de timp.

Despre aceasta ea a scris într-un articol de autor pentru ziarul The Washington Post.

Tihonovskaia refuză în continuare să recunoască rezultatele oficiale ale alegerilor prezidențiale anunțate de CEC din Belarus. Ea a anunțat intenția opoziției de a continua să desfășoare în țară acțiuni de protest. "Insistăm pe un protest pașnic și refuzăm să aplicăm violența ... Lukașenko nu are viitor în calitate de lider al acestei țări, iar plecarea lui de la putere este doar o chestiune de timp", a spus ea, transmite lenta.ru.


Opoziția din Belarus îndeamnă comunitatea internațională să înceteze să coopereze cu regimul și să impună sancțiuni persoanelor fizice "care au falsificat rezultatele alegerilor și au comis crime împotriva concetățenilor", a subliniat Tihanovskaia.

Anterior, Tihanovskaia a îndemnat cetățenii să adere la Consiliul Coordonator (CC) al opoziției. Ea a declarat că Consiliul a fost creat pentru a restabili legalitatea și a ieși din criza politică. Majoritatea membrilor Prezidiului său sînt fie aruncați după gratii, fie au părăsit țara. Cu toate acestea, CC continuă să lucreze, deoarece este imposibil de oprit "solidaritatea și aspirația poporului spre adevăr și dreptate".

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load