COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Theresa May neagă că va demisiona

Theresa May neagă că va demisiona

Premierul britanic Theresa May regretă că Marea Britanie va trebui să organizeze alegeri europarlamentare şi este hotărîtă să găsească o cale pentru a obţine aprobarea Parlamentului de la Londra pentru acordul Brexit, a declarat marţi un purtător de cuvînt al şefei Guvernului britanic.

Întrebat despre speculaţii potrivit cărora Theresa May ar putea lua decizia să demisioneze, purtătorul de cuvînt a declarat că nu ştie ca premierul să-şi fi schimbat intenţia de a renunţa la funcţie doar după ce prima parte a procesului Brexit a fost finalizată, relatează site-ul cotidianului The New York Times.

Guvernul de la Londra a decis participarea la alegerile pentru desemnarea membrilor Parlamentului European, scrutinul urmînd să fie organizat în Marea Britanie pe 23 mai.


Executivul britanic "a stabilit că nu există suficient timp pentru finalizarea procedurii de ratificare a Acordului Brexit pînă la acea dată", a declarat David Lidington, şeful Cancelariei premierului Theresa May.

Lidington a precizat că Guvernul Theresa May a fixat obiectivul de a obţine aprobarea Acordului Brexit de către Camera Comunelor pînă pe 2 iulie.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a purtat discuţii secrete privind posibilitatea organizării unui nou referendum pe tema apartenenţei ţării la Uniunea Europeană, în contextul impasului privind aprobarea Acordului Brexit, au afirmat luni surse politice de la Londra citate de cotidianul The Telegraph. Theresa May, liderul Partidului Conservator (centru-dreapta), pregăteşte "scenariile" pentru situaţia în care Guvernul nu va putea evita convocarea de către Parlament a unui nou referendum.

Consiliul European a decis amînarea ieşirii Marii Britanii din UE pînă pe 31 octombrie 2019. În cazul în care Marea Britanie nu decide ieşirea din UE pînă la alegerile europarlamentare programate în mai, va trebui să participe la scrutin. Liderii Uniunii Europene au semnalat că Marea Britanie va fi exclusă pe 1 iunie în cazul în care Camera Comunelor nu aprobă Acordul Brexit şi refuză participarea la scrutinul europarlamentar, scrie mediafax.ro.

Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load