Theresa May a fost îndemnată să amîne Brexitul

Theresa May a fost îndemnată să amîne Brexitul

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a apreciat luni că o amînare suplimentară a Brexitului, dincolo de data de 29 martie 2019, ar fi o soluţie ''raţională'' pentru Londra, transmit AFP şi Reuters.

''Cred că, ţinînd cont de situaţia în care ne găsim, o amînare suplimentară ar fi o soluţie raţională'', a estimat Tusk în conferinţa de presă de la încheierea summitului UE-Liga Statelor Arabe, desfăşurat în staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh.

Oficialul european a subliniat că, indiferent de rezultat, statele membre ale UE vor da dovadă de ''înţelegere şi bunăvoinţă maxime''.

Comentariile lui Donald Tusk survin după ce duminică el s-a întîlnit cu premierul britanic Theresa May, în marja summitului de la Sharm el-Sheikh.

Discuţia dintre cei doi a inclus ''contextul juridic şi procedural al unei potenţiale amînări''. ''Cred că, în situaţia în care ne aflăm, o amînare ar fi o soluţie raţională. Dar premierul May încă este de părere că poate evita acest scenariu'', a adăugat Tusk.

''Cu cît rămîne mai puţin timp pînă la 29 martie, cu atît este mai mare probabilitatea unei amînări'', a spus el, adăugînd că acesta este un ''fapt obiectiv''.

Theresa May a promis că, dacă nu va obţine pînă pe 27 februarie o revizuire a acordului privind Brexitul, parlamentul britanic va avea ocazia de a vota următorii paşi. Se aşteaptă ca unii parlamentari să se folosească de acest lucru pentru a încerca să smulgă de la guvern controlul procesului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load